TERÀPIA VISUAL

La teràpia visual és una tècnica optomètrica que utilitza exercicis visuals per millorar o potenciar les habilitats del sistema visual. Aquestes habilitats són la motricitat ocular (per poder moure els ulls sense problemes), l’acomodació (per poder enfocar correctament el que estem mirant), la convergència o divergència (per poder dirigir els ulls de manera coordinada allà on vulguem) i la percepció visual (per processar bé tota la informació visual).

Hem de tenir en compte que la visió és molt més que veure les coses que ens envolten. La visió és la capacitat que tenim els humans per processar la informació que rebem a través dels nostres ulls, entendre-la i obtenir un significat. Per que tot això passi totes les habilitats del nostre sistema visual han de funcionar bé. Quan el sistema visual treballa d’una manera més eficient pot percebre, processar i comprendre millor la informació visual.

Amb la teràpia visual també es pot tractar l’ambliopia (ull gandul) i evitar que la miopia creixi més del compte.

La teràpia visual estarà indicada a persones de qualsevol edat que tinguin alguna disfunció del sistema visual que no se solucioni amb la prescripció òptica necessària. Aquestes disfuncions es manifestaran provocant molèsties quan es realitzi qualsevol tasca que requereixi un esforç visual com llegir, treballar amb l’ordinador, conduir, ... fent que hi hagi un baix rendiment escolar o laboral.

Tenint en compte que el 80% de la informació que rebem és a través de la visió, en edat escolar és importantíssim que el sistema visual funcioni perfectament per a que no hi hagi cap interferència en l’aprenentatge.

El programa de teràpia visual es dissenyarà per solucionar la causa del problema, no el símptoma o la conseqüència, reeducant el sistema visual per que treballi en òptimes condicions.


Diseño web realizado por Aciertaweb