ULL SEC

La humidificació correcta i regular de l'ull humà és essencial per a una visió sense problemes. Per això és necessària una quantitat suficient i una composició adequada de la llàgrima, el tancament correcte de les parpelles i un parpelleig regular .

L'ull sec es manifesta per envermelliment i per sensació de sorra. Aquests signes i símptomes es fan més evidents quan hi ha vent, aire condicionat o calefacció, ja que produeixen una excessiva evaporació lacrimal. La contaminació atmosfèrica , el fum dels cotxes o dels cigarrets també agreugen els símptomes d'ull sec .

El cas més freqüent de sequedat ocular ve lligat al procés d'envelliment de la persona. Conforme augmenta l'edat, l'ull produeix menys llàgrima i les parpelles estan més flàccides, de manera que, davant la mateixa agressió externa, una persona de més edat pateix símptomes d'ull sec amb més facilitat.

Les dones postmenopàusiques pateixen síndrome d'ull sec amb freqüència per una pitjor qualitat de llàgrima, també durant l'embaràs o quan es prenen anticonceptius orals.

A més hi ha determinats fàrmacs d'ús comú que poden alterar la qualitat de la llàgrima com ansiolítics, antidepressius, antihistamínics, antihipertensius, diürètics, etc .

Actualment es disposa d'una gamma de suplements per a la pel·lícula lacrimal que lubriquen i mantenen humectat l'ull , proporcionant alleujament eficaç en les situacions en què s'agreugen els símptomes d'ull sec. També hi ha productes d'higiene diària específics per a l'ull i la zona periocular que ajuden a prevenir picors, al·lèrgies, blefaritis, a més de descongestionar i relaxar la zona que envolta els ulls.


Diseño web realizado por Aciertaweb