RETINOPATIA DIABÈTICA

La diabetis és una malaltia que afecta la capacitat del cos per controlar els nivells sanguinis de sucre. Amb el temps els nivells alts de sucre a la sang poden danyar molts òrgans, entre ells els ulls. La retina és particularment sensible a aquesta malaltia.

Al principi de la retinopatia diabètica es produeixen microaneurismes (deformitats) als petits vasos sanguinis de la retina que deixen escapar fluid podent-se visualitzar petites hemorràgies en forma de puntets de sang. Aquest fluid s’acumula a dins de les capes de la retina fent que augmenti el seu gruix i desestructurant-la. Si això afecta a la part central parlarem d’edema macular i provocarà visió borrosa. S’ha de posar tractament el més aviat possible perquè sinó es pot quedar afectada permanentment.

El tractament serà mitjançant impactes de làser per segellar aquests vasos malalts o si no fos suficient s’injectarien fàrmacs específics a la zona afectada.

Aquest serà el primer estadi de la malaltia i s’anomena fase no-proliferativa. És molt important anar controlant l’evolució i posar tractament si cal per evitar arribar a la fase proliferativa que pot tenir conseqüències més greus.

Quan la retinopatia passa a la fase proliferativa els vasos anormals poden créixer per sobre de la retina sent molt perillós perquè poden provocar un despreniment de retina, hemorràgies intraoculars severes, ... Arribat a aquest punt es necessitaran tractaments amb làser molt agressius a les zones afectades i intervenció quirúrgica d’aquests efectes secundaris.


Diseño web realizado por Aciertaweb