GLAUCOMA

El glaucoma és una malaltia que provoca una lesió crònica i progressiva del nervi òptic. Normalment va relacionada amb una pressió intraocular elevada. Quan hi ha un mal drenatge de l’humor aquós (líquid que tenim dintre de l’ull) augmenta la pressió del globus ocular afectant a les fibres nervioses de la retina provocant el deteriorament visible al nervi òptic.

En general afecta a persones majors de 40 anys tot i que pot presentar-se també en persones joves. És molt important el factor hereditari en la incidència del glaucoma.

És molt possible que el glaucoma crònic passi desapercebut fins que està en un estadi molt avançat ja que primer afecta disminuint el camp visual perifèric. És per això que és molt important fer un examen visual complert una vegada a l’any a partir dels 40 anys per detectar-ho i posar tractament el més aviat possible, per evitar que acabi en ceguesa legal al només quedar una petita zona central de visió.

En el cas del glaucoma agut l’aparició és sobtada i provoca visió borrosa, dolor intens a l’ull afectat, mal de cap, halos al voltant de les llums, nàusees i vòmits.

El tractament que es posa normalment és a base de col•liris per disminuir la pressió intraocular o si calgués amb làser o cirurgia.


Diseño web realizado por Aciertaweb