Teràpia de parpelles

El component lipídic de la llàgrima és fonamental per a mantenir la superfície ocular humectada. Aquest component el supleixen principalment les glàndules de Meibomi, localitzades a les vores parpebrals, darrera les pestanyes.

Quan aquesta secreció és escassa, excessiva o està alterada, els ull, encara que tinguin suficient llàgrima, no s’humecten correctament i es produeix irritació ocular i símptomes de sequedat.

La quantitat i qualitat de l’oli llagrimal es pot millorar amb una teràpia que netegi els conductes i orificis de les glàndules que el produeixen.

Existeixen altres tipus d’afectacions parpebrals, com la blefaritis, xalacion, etc. Que es beneficien d’aquesta mateixa forma de teràpia.

PASSES A SEGUIR PER A REALITZAR LA TERÀPIA

1.- Higiene de la vora palpebral

Objectiu: Netejar la vora de les parpelles i desobstruir els orificis tapats.

Mètode: Fregar les pestanyes i la vora superior e inferior de les parpelles amb una gasa humida amb la solució hipoalergènica LID-CARE.

2.- Calor i pressió de les glàndules de Meibomi

Objectiu: Normalitzar la secreció i desobstruir els conductes d’aquestes glàndules.

Mètode: Aplicar una tovalloleta calenta i neta damunt les parpelles (amb els ulls tancats) per a dilatar els porus i orificis d’aquestes glàndules durant cinc minuts. A continuació esprémer els conductes en el sentit dels orificis. Per a fer-ho prémer amb el dit índex com si fos un rodet cap a la vora parpebral. Mirar cap a dalt per a esprémer les glàndules de la parpella inferior i cap a baix per a la parpella superior.

3.- Irrigació i bany ocular

Objectiu: Netejar l’ull de les restes de grassa exprimida.Mètode: Irrigar l’ull amb abundant solució salina o aigua bullida utilitzant pressió per a netejar perfectament el sac conjuntival.

Diseño web realizado por Aciertaweb