Consells d’higiene visual

Factors de l´entorn i de la visió:

El nostre sistema visual es veu afectat per factors tant hereditaris com de l’entorn. Ja que els factors genètics son fora del nostre control, hem de concentrar-nos en els agents externs amb capacitat de crear interferències o adaptacions en les nostres capacitats visuals. Necessitem ser conscients d’aquests agents i tractar de modificar-los.

Segueixi detingudament aquests consells:

1.- El material de lectura no ha de sostenir-se més a prop de 35-40 cm. L’estrès visual s’accentua quan s’escurça la distància.

2.- Utilitza una il•luminació general a l’habitació i una altra centrada a la feina que estàs fent de prop, però sense que t’enlluerni (a l’esq. si ets dretà o a la dreta si ets esquerrà)

3.- Una bona postura és crítica per a una lectura eficaç (la disminució de la distancia de lectura es un signe de estrès o fatiga). Evita llegir al llit o al terra, a menys que estiguis segut degudament.

4.- Inclina el llibre aproximadament 20 º (uns 10 cm. en un llibre de 30 cm). D’aquesta manera et permet treballar més lluny que quan el material de lectura o escriptura és pla damunt una taula plana. No col•loquis el llibre a un costat, doncs d’aquesta manera afavoreixes la utilització d’un sòl ull).

5.- Quan llegeixis, aixeca la mirada al final de cada pàgina i enfoca alguna cosa a distància durant al menys tres segons (relaxant els teus ulls), abans de continuar.

6.- Seu a una distància de aproximadament dos metres i mig de la TV i amb suficient llum a l’habitació.

7.- Quan vagis en automòbils evita la lectura i altres activitats de prop. Es millor mirar lluny.

8.- No llegeixis o estudiïs quan estiguis massa cansat o a punt de dormir-te.

9.- No acluquis ni forcis per veure objectes que no arribes a veure clarament. Tracta de ser més conscient de la teva visió perifèrica (visió lateral) mentre mires lluny. Es veu més clar d’aquesta manera.

10.- Es convenient fer-te un estudi optomètric cada any o en el moment en que notis fatiga visual, mals de cap, modificacions en la teva visió de lluny, de prop o si notes que el teu rendiment de treball disminueix.

Diseño web realizado por Aciertaweb